Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Servicii de contabilitate online în Iași

Share this article

Timp de citire: 5 minute

Cuprins

Pentru a avea control total asupra unei afaceri, dar și pentru a putea justifica fiecare mișcare financiară în fața legii, orice antreprenor trebuie să utilizeze contabilitatea.

Serviciile de contabilitate sunt utilizate în orice business și nu reprezintă deloc un element de noutate. Contabilitatea este considerată o adevărată știință și are o vechime pe Pământ de sute de ani.

Numai că, odată cu evoluția mediului de afaceri și a modului în care sunt controlate și verificate business-urile, și contabilitatea a înregistrat importante progrese. Iar în ultima vreme, de când tehnologia a devenit atât de răspândită și influentă în orice domeniu, contabilitatea se învață și se practică, la rândul său, în moduri cu mult schimbate față de ce se întâmpla în urmă cu 20-30 de ani.

Există o mulțime de softuri specializate în contabilitate care ajută experții contabili să gestioneze situațiile financiare ale firmelor mult mai ușor decât metodele rudimentare specifice trecutului. Însă evoluția acestor softuri și posibilitatea de a îngloba în mediul virtual o mulțime de informații, date, tranzacții și operațiuni a condus și la apariția unui nou tip de servicii de contabilitate. Este vorba despre așa-numitele servicii de contabilitate online. Acestea oferă tot necesarul, din punct de vedere contabil, pentru o companie și implică un efort minim din partea antreprenorului, indiferent de zona țării în care activează. Avantajele unor astfel de servicii de contabilitate nu sunt deloc puține și prin acest material vei putea afla care sunt cele mai accesibile și convenabile servicii de contabilitate din Iași.

Ce înseamnă contabilitate online și de ce să aleagă servicii de contabilitate online firmele din Iași

Orașul Iași este considerat și în prezent drept principalul pol de interes din regiunea Nord-Est a țării. Oraș viu și aflat într-o continuă dezvoltare, Iașiul este casă și pentru foarte multe afaceri din diferite domenii. Firește, fiecare dintre aceste afaceri necesită o atentă monitorizare a activității lor, din punct de vedere financiar.  Contabilitatea online vine în ajutorul oamenilor de afaceri cu servicii extrem de eficiente și accesibile, care îi scutesc de inconvenientele contabilității clasice. Mai puține hârtii, mai puțină alergătură și o eficiență dusă către maximum. Toate acestea sunt disponibile grație serviciilor de contabilitate online.

Dacă ai avut deja nevoie de contabilitate în Iași, cu siguranță te-ai lovit de inconvenientele serviciilor clasice. Oraș mare și destul de aglomerat, Iașiul nu este tocmai locul potrivit pentru a desfășura o colaborare cu un contabil obișnuit cu metodele clasice de lucru. Deplasarea poate fi, de multe ori, destul de costisitoare din punct de vedere al timpului, iar trimiterea documentelor prin curieri sau alte servicii similare implică și ea costuri și timp investite. Astfel, o variantă excelentă de servicii de contabilitate în Iași devine cea online.

Contabilitatea online reprezintă utilizarea unei platforme bazate pe programe software complexe, dar și pe resurse umane extrem de competente. Această combinație îți poate garanta un pachet complet de servicii de contabilitate, pornind de la întocmirea necesarelor rapoarte financiare și până la consultanță în cazul controalelor. Contabilitatea online nu necesită deplasarea fizică sau întâlniri face-to-face cu alte persoane. Totul se realizează cu ajutorul unei aplicații, iar toate documentele necesare sunt accesibile instantaneu.

Beneficiile și avantajele contabilității online pentru firmele din Iași

Așadar, contabilitatea online îți poate oferi un pachet complet de servicii de contabilitate, cu un efort mult mai mic decât cel necesar în cazul serviciilor clasice. Doar gândindu-te la timpul câștigat prin evitarea deplasărilor, este suficient să îți dai seama cât de mult poate ajuta la îmbunătățirea activității firmei tale trecerea către acest tip contabilitate.

Însă acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care serviciile online le pot aduce în cazul celor care au nevoie de contabilitate în Iași. Economia de timp și de bani sunt avantaje destul de generale, însă iată ce poate oferi, în mod specific, un pachet de servicii de contabilitate online.

  • Rapoarte contabile – foarte importante pentru orice companie, acestea sunt de multe ori necesare în cazul în care se dorește verificarea unor tranzacții, fie ele și unele vechi. De asemenea, prin intermediul rapoartelor contabile pot fi verificate toate mișcările financiare, în cazul unui control. Cu ajutorul serviciilor de contabilitate online, toate rapoartele contabile sunt arhivate electronic și disponibile în cloud. Astfel, poți identifica și verifica instantaneu orice informații contabile îți trebuie. În cazul contabilității clasice, astfel de documente pot fi destul de greu de accesat, având în vedere că ele există în format fizic și trebuie verificate manual.
  • Rapoarte de management – dacă rapoartele contabile nu sunt, neapărat, o pasiune pentru un antreprenor, atunci cele de management sunt, cu siguranță, extrem de interesante. Un raport de management la care poți avea acces, dacă apelezi la serviciile de contabilitate din Iași, desfășurate online, îți va oferi informații despre veniturile și cheltuielile companiei. Dar și despre situația facturilor, atât a celor de încasat cât și a celor ce trebuie achitate. De asemenea, rapoartele de management îți vor prezenta într-un limbaj antreprenorial, nu unul pe care doar experții contabili îl pot înțelege, situația profitului companiei.
  • Servicii de consultanță – prin utilizarea serviciilor de contabilitate online, te poți bucura și de sprijinul unor experți contabili CECCAR care întocmesc rapoartele, analizează tranzacțiile financiare și mențin relația cu Revisal și ITM. De asemenea, acești experți pot oferi consultanță în cazul unui control.
  • Facturare online – scrierea facturilor și trimiterea lor poate fi un proces anevoios, dacă este desfășurat în mod clasic. Ele trebuie generate de un soft, semnate și scanate, însă cu ajutorul serviciilor de contabilitate online, nimic dintre toate acestea nu este necesar. Facturile sunt emise din platformă, semnate cu ajutorul semnăturii electronice, trimise pe mail-ul clientului și contabilizate instantaneu.

Așadar, acestea sunt toate beneficiile de care poți avea parte dacă apelezi la servicii de contabilitate online în Iași. Fără drumuri bătute degeaba, fără sume plătite în mod inutil și fără teancuri de hârtii prin care să cauți dacă ai nevoie de o factură sau de un bon. Totul se desfășoară virtual și este accesibil în permanență. Keez este o platformă contabilitate online extrem de practică, ușor de utilizat și care te poate ajuta să te bucuri de un pachet complet de servicii făcute așa cum trebuie!

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: