Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Scutire de TVA la livrări de bunuri/prestări de servicii destinate spitalelor

Share this article

Timp de citire: < 1 minut

Cuprins

Conform HG nr. 653/2023 atât livrările de bunuri, cât și prestările de servicii destinate spitalelor au devenit scutite de TVA.

La Keez nu trebuie să te mai chinui să afli ce TVA să alegi. Trebuie doar să completezi categoria de produs potrivită. Dacă te regăsești în situația în care s-a modificat TVA-ul, aplicația Keez se va asigura că ai facturat corect.

Din meniul ”Facturare” alege ”Articole” și vei crea un articol nou. Poți introduce în căsuța de căutare cuvântul ”spital” ca în exemplul de mai jos:

Exemplu în aplicația Keez

După ce vei genera factura vei observa că TVA-ul se va completa automat. În cazul de față, fiind vorba despre o deducere este 0%.

Exemplu de factură în aplicația Keez

 

Pentru orice factură, chiar dacă este destinată articolelor spitalicești sau nu, TVA-ul se va completa automat. În alte sisteme, alternativa este să completezi singur TVA-ul. La Keez, însă, trebuie doar să creezi produsul corect, iar TVA-ul se va completa singur. Nu va fi nevoie să știi dinainte cât este TVA-ul pentru un anumit produs sau serviciu. De asta ne ocupăm noi.

Așa cum v-am obișnuit, orice factură generată cu Keez se va depune automat în e-Factura și este pregătită pentru declarația SAF-T. Facturile sunt încărcate automat în contabilitate, se pot trimite clientului direct din aplicație și se pot monitoriza cu ajutorul raportului de neîncasate.

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: