Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Sondaj: IT-iștii optează pentru SRL sau PFA după noile măsuri fiscale

Share this article

Timp de citire: 2 minute

Cuprins

Angajații din domeniul IT caută soluții care să atenueze impactul financiar al măsurilor fiscale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Un sondaj realizat de platforma bestjobs arată că peste 40% dintre aceștia iau în calcul deschiderea unui SRL sau PFA.

Ce vor face IT-iștii

Sondajul a fost realizat în perioada septembrie – octombrie 2023 pe un eșantion de 550 de angajați din domeniul IT. Acesta arată că o treime dintre angajații din sectorul IT se bazează pe faptul că angajatorul va compensa scăderea salariului după impozitare. Totodată, 21% dintre respondenți plănuiesc să își deschidă un SRL, 19% un PFA, iar ceilalți își asumă efectele acestor schimbări fiscale.

La finalul anului 2022, salariații din domeniul IT reprezentau 3,4% din totalul populației active în câmpul muncii, potrivit INS. Pe lângă aceștia mai sunt și alții care deja colaborează în sistem de PFA sau SRL cu anumite companii. Mulți dintre ei vor fi afectați de măsurile care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024, potrivit aceluiași sondaj.

Pentru 60% dintre IT-iști posibilitatea de a lucra doar de acasă, precum și flexibilitatea programului de lucru sau opțiunea de a lucra după propriul program sunt printre preferințele lor. Ceea ce un SRL sau PFA poate fi o variantă sigură și avantajoasă.

Ce face Keez

Dacă lucrezi în domeniul IT, te gândești să devii freelancer și vrei să îți deschizi un SRL sau PFA, Keez este soluția perfectă pentru tine! Te putem ajuta cu toate formalitățile necesare pentru înființarea firmei dar și cu gestionarea contabilității, iar tu te poți concentra pe dezvoltarea afacerii tale. Primești expert contabil, dar și aplicație de mobil/Web, totul inclus în abonamentul lunar!

Dacă oscilezi între SRL sau PFA, Keez a conceput un calculator de taxe prin intermediul căruia vei afla ușor și rapid ce formă juridică ți se potrivește în funcție de veniturile și cheltuielile estimate. Acest calculator este o unealtă utilă pentru decizii informate cu privire la forma juridică cea mai potrivită pentru afacerea ta. Disponibil aici.

Keez este partenerul tău de încredere pentru succesul afacerii tale. Alege Keez și lasă grija contabilității în mâinile noastre. Contactează-ne aici.

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: