Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Cum să alegi firma de contabilitate dacă ești din Cluj-Napoca

Share this article

Timp de citire: 5 minute

Cuprins

În activitatea oricărei firme, indiferent de dimensiunea ei și de sumele pe care le gestionează, firma de contabilitate cu care aceasta colaboreaza joacă un rol esențial. Contabilitatea este instrumentul principal prin intermediul căruia poți afla situația financiară a firmei tale și te poți asigura că relația cu autoritățile statului este una eficientă și corectă. Prin intermediul contabilității, tranzacțiile pe care firma ta le pune în practică sunt înregistrate și atent clasificate.

Pe termen lung, o activitate contabilă corectă, eficientă și atentă poate ajuta orice companie să își fructifice la maximum potențialul financiar. Se pot amplifica profiturile, pierderile pot fi diminuate, iar în cazurile extreme, falimentul poate fi evitat.

Tot prin intermediul contabilității, banii pe care îi gestionează o firmă sunt atent monitorizați, înregistrați și declarați, pentru a fi evitate eventualele probleme legale. Tocmai de aceea, orice firmă are nevoie să apeleze la servicii de contabilitate aflate la standarde de calitate extrem de ridicate. Poți găsi o firmă de contabilitate în Cluj care poate asigura toate serviciile necesare unei activități corecte și eficiente pe termen lung. Trebuie să acorzi, însă, atenție sporită unor detalii.

La ce lucruri trebuie să fii atent când îți alegi o firmă de contabilitate, dacă ești din Cluj-Napoca

Contabilitatea este un domeniu de activitate apărut în urmă cu multe sute de ani. În mod firesc, progresul societății a provocat evoluția modului în care s-au făcut afacerile, dar și a tehnologiilor disponibile. În special în ultimii ani, au apărut tot mai multe modalități prin care proceedele contabile au putut fi simplificate și eficientizate. Însă câteva lucruri au rămas valabile.

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii de contabilitate in Cluj, este necesar să apelezi la firme ce dispun de experți contabili și de tehnologii prin care comunicarea să poată fi realizată ușor. În sens contabil, comunicarea se traduce prin rapiditatea cu care poți avea acces la informații financiare. Dacă alegi să colaborezi cu o firmă de contabilitate din Cluj Napoca, este recomandat să te ghidezi și în funcție de experiența în domeniu și de alinierea potențialilor tăi colaboratori la cele mai noi standarde de tehnologie. Beneficiile pe care le oferă transformă serviciile de contabilitate online într-o alternativă excelentă.

Ce înseamnă contabilitate online

Contabilitatea online este caracterizată de faptul că oferă firmelor posibilitatea de a lucra cu experți contabili fără a fi necesară interacțiunea fizică cu aceștia. Totul se desfășoară online, iar toate rapoartele și documentele necesare sunt arhivate și disponibile oricând, prin simpla accesare a unei platforme sau a unei aplicații personalizate. Dacă decizi să apelezi la servicii de contabilitate online pentru firma ta, te poți aștepta să beneficiezi inclusiv de consultanță și asistență permanentă de la experți contabili dedicați exclusiv afacerii tale.

Poți să apelezi la o firmă de contabilitate din Cluj care să ofere servicii complete, inclusiv de asistență atunci când vrei toate detaliile despre procedurile necesare pentru a-ți deschide o firmă. Prin intermediul contabilității online te vei putea bucura și de o comunicare eficientă, fără a fi necesar să aștepți perioade îndelungate pentru a avea acces la o factură sau un raport mai vechi. Totul rămâne arhivat în cloud și îți este oricând accesibil.

Beneficiile contabilitatii online pentru firmele din Cluj-Napoca

Așadar, serviciile de contabilitate online contribuie la bunul mers al lucrurilor în cadrul oricărei companii. Pe scurt, acestea sunt principalele beneficii pe care le oferă:

  • Rapoarte de management financiar – disponibile în timp real, acestea explică veniturile, cheltuielile și profitul în limbaj antreprenorial și sunt oricând accesibile chiar și de pe telefonul mobil;
  • Îndrumare din partea experților – consultanța contabilă este un aspect de care vrei să beneficiezi, mai ales în situațiile în care firma ta trece printr-un control. O firmă contabilitate Cluj care își face bine treaba colaborează cu experți ce te vor putea ajuta cu informațiile necesare în orice situație;
  • Arhivă online – acest aspect este foarte important, deoarece prin neutilizarea documentelor fizice și prin trecerea la cele virtuale, acestea sunt ușor de stocat și de identificat oricând. Poți accesa facturi, bonuri, contracte și absolut orice alt document de interes.

Avantajele contabilității online pentru firmele si antreprenorii din Cluj-Napoca

Pentru a sublinia avantajele pe care le oferă o firmă de contabilitate Cluj care activează online, este recomandată o comparație cu ceea ce pot pune la dispoziție firmele clasice de contabilitate. Astfel, rezultă următoarele avantaje pe care contabilitatea online o are în fața celei clasice:

  • Timp salvat și bani economisiți – în mod clasic, pentru realizarea serviciilor de contabilitate era necesară fie deplasarea contabilului la sediul firmei, fie transmiterea documentelor către acesta. Antreprenorii trebuiau să investească timp dedicat ședințelor cu contabilii, să petreacă uneori chiar ore pe drumuri sau să plătească servicii de curierat. Online, tot ce trebuie să faci este să pozezi documentele necesare și să le încarci în aplicație. Ele vor ajunge instantaneu la experții care le vor analiza și le vor gestiona corespunzător;
  • Eficiență și conectare la progresul tehnologic – în 2021, contabilitatea se poate realiza într-o manieră extrem de precisă și de eficientă pentru companii. În varianta clasică, această activitate implică foarte mult efort fizic și intelectual din partea contabilului, ceea ce supune acțiunile sale erorilor. Online, apelând la elemente de digitizare și digitalizare și bazându-se inclusiv pe inteligență artificială, firmele de contabilitate reușesc să facă totul într-o manieră mult mai precisă și sigură;
  • Ușurința în utilizare – contabilitatea clasică implică interacțiunea cu experți care folosesc deseori un limbaj de specialitate, greu de înțeles de oamenii ce nu stăpânesc foarte bine termenii din domeniu. Contabilitatea online este mult mai accesibilă și mai lesne de interpretat. Acest lucru te poate ajuta, ca antreprenor, să înțelegi mult mai ușor activitatea financiară a firmei tale și rolul fiecărei acțiuni contabile.

Dacă vrei să te bucuri de servicii de contabilitate online la cele mai înalte standarde de eficiență și siguranță, poți apela la o firmă de contabilitate din Cluj precum Keez. Colaborând cu experți contabili CECCAR, compania pune la dispoziția ta toate beneficiile pe care această alternativă de servicii contabile este capabilă să le ofere. Mai eficientă decât contabilitatea clasică, opțiunea contabilității online îți va ușura activitatea și te va ajuta să explici și să înțelegi excelent tranzacțiile derulate de firma ta.

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: