Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Schimbarea firmei de contabilitate este un proces mai simplu decat crezi

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

De-a lungul timpului, se creeaza o anumita relatie intre antreprenor si contabil, de cele mai multe ori antreprenorii ajungand la un oarecare grad de dependenta fata de cel din urma. Astfel, indiferent daca un antreprenor este multumit sau nu de felul in care contabilul isi desfasoara activitatea, acestuia ii este greu sa intrerupa colaborarea si sa schimbe firma de contabilitate, de cele mai multe ori din obisnuinta, invocand faptul ca “lucreaza de ceva timp cu firma respectiva, care cunoaste businessul”. Insa adevarul este ca o firma de contabilitate poate avea zeci de clienti simultan, competenta si performantele acesteia nefiind dependente de vechimea colaborarii cu acestia.

In acest articol vom incerca sa demontam mitul captivitatii firmelor in relatia cu un anumit contabil. Adesea, contabilii vor sa te faca sa crezi ca numai ei sunt capabili sa iti ofere servicii de calitate si ca a schimba firma de contabilitate este o greseala. Nimic mai neadevarat! Contabilitatea este un serviciu ca oricare altul, iar antreprenorii au libertatea de a alege intre furnizori, iar tranzitia de la o firma de contabilitate la alta este una mai usoara decat crezi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa respecti cativa pasi simpli, ca atunci cand schimbi orice alt tip de serviciu.

Primul pas este sa stabilesti mai intai data la care vei face trecerea catre noua firma de contabilitate. Datorita specificului serviciului care necesita raportare lunara la institutiile statului, este obligatoriu ca trecerea sa fie facuta la inceputul lunii. Nu conteaza care este luna, preluarea realizandu-se folosind balanta lunii anterioare. De asemenea, nu este nici o problema daca trecerea nu se face la luna ianuarie a anului respectiv. Apoi, un reprezentant al noii firme de contabilitate trebuie imputernicit sa depuna in numele tau declaratiile la ANAF si Revisal. Acestia sunt toti pasii care trebuie parcursi pentru a schimba firma de contabilitate. Simplu, nu-i asa?

Insa ce faci daca noul contabil se dovedeste a fi la fel de ineficient ca cel precedent? Vei migra la nesfarsit de la o firma de contabilitate la alta? Exista o solutie: serviciile de contabilitate online.

In conditiile dezvoltarii actuale a tehnologiei s-a nascut un nou model de a face contabilitate, care se bazeaza pe platforme digitale de comunicare intre expertul contabil si client. Acest model va inlocui in urmatoarea perioada contabilul clasic care iti cere sa ii duci la finalul fiecarei luni o “sacosa” de documente pentru ca el sa iti pregateasca cateva declaratii pentru ANAF. Noul model de contabilitate online este capabil sa transforme aceasta activitate intr-un instrument de management folositor antreprenorului, putand sa ofere rapoarte utile in timp real. De acum incolo poti sti cum merge afacerea ta inca din timpul lunii, fara sa mai fii nevoit sa astepti data de 25 a lunii urmatoare.

Serviciile de contabilitate online iti permit sa te ocupi de sarcinile de antreprenoriat cu adevarat importante. Tot ce trebuie sa faci este sa incarci o poza cu documentul pe care il doresti inregistrat. Odata incarcat in aplicatie, documentul ajunge la expertii contabili si este procesat. Oricand doresti, poti consulta documentele si rapoartele aferente activitatii companiei tale, de pe laptop, PC, tableta sau telefon mobil! Simplu, nu?

Dupa cum vezi, nu este deloc greu sa schimbi firma de contabilitate, ci mai degraba sa lasi in spate obisnuintele. Cel mai important pentru business-ul tau este ca toate procesele sa decurga cat mai optim si mai eficient. Alege si tu contabilitatea digitala si fa pasul catre tehnologie!

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: