Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Iata care sunt semnele ca business-ul tau este pregatit sa apeleze la servicii de contabilitate salarizare externalizate

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

Fiecare companie are propriile criterii pe baza carora decideze sa opteze pentru anumite servicii sau altele.Unele firme lucreaza numai cu personalul propriu, coordonat de o structura manageriala „in-house”, care sa se dezvolte sub o structura interna complexa, pe cand altele isi suplimenteaza resursele umane cu ajutorul freelancerilor si contractorilor part-time.

In schimb, unele companii apeleaza la firme de outsourcing pentru a externaliza anumite activitati sau chiar departamente intregi. Astfel, companiile de outsourcing specializate in domenii precum marketingul, resursele umane, contabilitate sau salarizare preiau integral operatiunile pe care clientii lor le externalizeaza.

Daca din exterior motivele pentru care unele business-uri apeleaza la servicii externalizate pot parea arbitrare, pentru antreprenorul care conduce afacerea, necesitatile si avantajele de a externaliza anumite operatiuni in locul angajarii de personal in-house sunt clar definite.

Te gandesti si tu sa apelezi la servicii de contabilitate si salarizare externalizate, insa nu stii daca business-ul tau este pregatit pentru acest pas? Iata care sunt semnele ca afacerea ta este pregatita sa apeleze la astfel de servicii:

1) Angajatii tai isi desfasoara activitatea in puncte de lucru diferite

Daca programul angajatilor tai este flexibil sau le oferi posibilitatea de a lucra de acasa, daca business-ul tau este extins in mai multe locatii la nivel national sau international, sau pur si simplu functioneaza dupa o structura complexa, formata din mai multe echipe care lucreaza independent si nu au nevoie de supervizare permanenta, acesta este un semn ca afacerea ta este pregatita sa apeleze la servicii de contabilitate si salarizare externalizate.

2) Anumite departamente au nevoie sa fie preluate de o echipade specialisti pe care tu nu o poti forma din randul angajatilor proprii

Unele activitati si domenii sunt mai usor de gestionat de catre o entitate externa. Drept urmare, marketingul, IT-ul, contabilitatea sau salarizarea sunt departamente pe care companiile le externalizeaza cel mai mult, datorita naturii tangibile a acestor domenii.Asadar, daca vrei sa te eliberezi de „povara” sarcinilor care tin de contabilitate si salarizare, poti apela cu incredere la astfel de servicii.

3) Compania ta foloseste un sistem informatic de tip Cloud

Daca informatiile contabile ale firmei tale, aplicatiile software si procesele operationale se afla in Cloud si nu pe serverele proprii, serviciile online de contabilitate si salarizare externalizate te vor ajuta sa asiguri un management operational optim pentru compania ta.

4) Ai nevoie de expertiza unui specialist pe care nu iti permiti din punct de vedere financiar sa il angajezi full-time

Companiile de outsourcing sunt renumite pentru faptul ca au ca angajati experti de inalta competenta. De cele mai multe ori, este mult mai avantajos din punct de vedere economic sa apelezi la serviciile de contabilitate si salarizare ale unei companii specializate decat sa angajezi full-time un contabil sau un payroll specialist care sa iti ofere aceleasi servicii.

5) Business-ul tau este in plina dezvoltare

Iti amintesti cu nostalgie de zilele de inceput ale antreprenoriatului cand iti tineai contabilitatea singur in weekend-uri si te simteai ingropat intr-un munte de facturi si chitante? Bineinteles ca nu! Probabil si acum strambi din nas cand te gandesti la cat de arida si greoaie este contabilitatea!Daca afacerea ta, numarul tau de angajati si de probleme au crescut, nu mai ai nici timpul si nici energia sa te ocupi singur de contabilitate sau sa te intalnesti cu contabilul tau pentru a-i preda sacosa de documente! Asadar, daca afacerea ta se afla intr-o perioada de crestere, este momentul ideal sa apelezi la servicii de contabilitate  externalizate.

6) Securitatea datelor si informatiilor despre companie sunt importante pentru tine

Apeland la servicii online de contabilitate si salarizare externalizate, angajatii nu vor mai avea acces direct la informatii „sensibile” legate de companie.In plus, companiile care ofera astfel de servicii lucreaza cu un sistem informatic ce respecta cele mai inalte standarde de securitate a datelor, eliminand riscul scurgerii de informatii.

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: