Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Cum iti dai seama ca un expert contabil este implicat in afacerea ta

Share this article

Timp de citire: 4 minute

Cuprins

In momentul in care iti dezvolti propria afacere si iti infiintezi o societate, esti nevoit sa cauti un contabil sau o firma de contabilitate specializata, care te va ajuta in ceea ce priveste partea financiar-contabila a afacerii tale. Alegerea unui contabil expert nu este tocmai o sarcina usoara, deoarece exista multe criterii de selectie a unui contabil desavarsit. Odata ales un expert contabil, vrei ca afacerea ta sa prospere si sa respecte toate regulile financiare si legislative.

Ce este un expert contabil?

Un expert contabil nu este doar angajatul care se ocupa de documentele tale fiscale, ci este cel tare te ajuta sa intelegi ce se intampla cu firma ta, cum trebuie sa se intample anumite lucruri si care sunt solutiile atunci cand intampini dificultati.
Expertul contabil traduce actiunile firmei tale fie in profit, fie in pierderi, iti calculeaza marjele de profit, iti creeaza un buget, pe care il urmareste si te face sa il intelegi si sa il respecti intocmai, iti ofera informatii legate de optimizarea costurilor sau previzionarea fluxului de numerar. Tocmai de aceea, trebuie sa apelezi la expertul tau contabil, pentru ca el este cel care iti poate oferi informatii pe care nu te gandeai ca le vei obtine de la un contabil.

Cum iti dai seama ca un expert contabil este implicat in afacerea ta?

1. Un contabil bun investeste in el, inainte de a se implica in afacerea ta

Este expert Ceccar – Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania si expert Acca – Association of Chartered Certified Accountants. Un profesionist care isi doreste sa performeze si sa obtina cele mai bune rezultate investeste in propria persoana si in calitatile sale profesionale. Un expert contabil se respecta mai intai pe sine si, ca atare, iti respecta si afacerea.

2. Un expert contabil isi asuma responsabilitatea intru totul

Un expert contabil garanteaza ca este responsabil si ca poate fi sigur 100% asupra inregistrarilor efectuate de catre el sau echipa lui. Astfel, pentru orice amenda de la ANAF, un expert contabil o plateste si te instiinteaza in urma efectuarii platii. Are o relatie stransa cu ANAF si Registrul Comertului. Astfel, economisesti timp si scapi de nervii pe care ti-i faci stand la cozi, pentru ca exita contabilul tau expert care gestioneaza aceste lucruri.

3. Un contabil expert iti trimite rapoarte specifice si concise

Cu ajutorul unui contabil expert ai la dispozitie raportari simplificate, separate de balante si bilanturi, astfel incat sa iti asigure o intelegere clara, completa, corecta si rapida a situatiei financiare. In acest fel poti lua rapid decizii importante pentru afacerea ta. Contabilul tau expert trebuie sa fie umarul pe care te sprijini in construirea unei afaceri profitabile si reusite, fiind cel care iti ofera cele mai precise rapoarte si situatii.

4. Un contabil expert iti ofera consultanta permanenta

Ai consultanta contabila si juridica nelimitata, astfel poti face economie de bani si de timp printr-un proces mai scurt si mai sigur de luare a deciziilor. Un expert contabil are capacitatea de a exprima actiunile lui in termeni simpli, pe limba ta. Contabilul tau trebuie sa iti asigure transparenta permanenta in activitatile zilnice si sa fie clar in ceea ce priveste mecanismele contabile.

5. Un expert contabil este precaut si informat

Un expert contabil te tine la curent si iti trimite notificari. In acest fel esti anuntat din timp in legatura cu schimbarile legislative si care sunt actiunile pe care trebuie sa le intreprinzi in acest sens. Astfel, eviti riscul de a nu fi in conformitate cu legea si sa platesti amenzi si penalitati.
Contabilul tau trebuie sa comunice in permanenta cu tine si sa te tina la curent cu tot ceea ce se intampla in afacerea ta. Un contabil expert trebuie sa fie deschis si, ca atare, sa schimbe cat mai multa informatie cu tine, ori de cate ori ii soliciti ajutorul. Fie ca primesti informatii sau documente pe mail, care sunt mai rapide si eficiente, fie ca va intalniti pentru a pune la punct in detaliu strategia viitoare, contabilul tau expert trebuie sa isi dea interesul pentru firma ta, pentru ca in felul acesta isi da interesul pentru el.

Pentru experti contabili, apeleaza la serviciul de contabilitate online Keez. Keez este o companie de tehnologie specializata in servicii de contabilitate digitala pentru firme mici, PFA si start-up. Deja peste 300 de companii beneficiaza de avantajele unice ale solutiei Keez. Intra acum in contact cu un consultant si cere o oferta personalizata.
Scapa de volumul mare de documente pe care le predai lunar contabilului. Urmareste-ti toate informatiile contabile chiar pe telefonul tau! Procesam actele transmise de tine in 24 de ore, nu dupa o luna si jumatate cum se intampla in serviciile contabile clasice. Astfel, eliminam riscurile de a gresi si a afla cand este prea tarziu.
Alege si tu sa fii partener al firmei de contabilitate Keez si astfel sa scapi de grija contabilitatii si sa te ocupi de ceea ce este cel mai important – dezvoltarea afacerii tale!

 

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: