Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

5 intrebari pe care trebuie neaparat sa i le adresezi contabilului tau in acest an

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

Un contabil expert iti asigura informatii relevante in ceea ce priveste veniturile si taxele lunare sau anuale. Poti sa fii sigur ca vei profita la maximum de capacitatile lui, incat sa fii pregatit pentru anul urmator, numai adresandu-i aceste 5 intrebari. Iata cele 5 intrebari pe care trebuie sa le adresezi contabilului tau in acest an.

1. Cum te pot ajuta sa faci o munca perfecta pentru mine?

Oricat de multe aptitudini si experienta are contabilul tau, este la fel de performant precum informatiile pe care i le livrezi. Ajuta-ti contabilul sa fie si mai bun pe zi ce trece, intrebandu-l cum il poti ajuta si sugereaza-i modalitati specifice.
Cheia este inmanarea tuturor documentelor esentiale de care un contabil are nevoie pentru a pune la punct toate taxele. Orice contabil bun te va instiinta in cazul in care iti lipseste ceva legat de plata taxelor. Lasa-ti contabilul sa te ajute in ceea ce priveste pregatirea documentelor si organizarea finantelor strict din punctul lui de vedere, deoarece iti ofera o viziune mai clara si practici mai eficiente in ceea ce priveste stabilitatea financiara.
Nu uita ca la Keez ai parte de servicii de contabilitate digitale, care astfel iti usureaza modul de comunicare cu contabilul si de transmitere a documentelor. In felul acesta te ajutam sa economisesti timp extrem de pretios pentru afacerea ta.

2. Cum ma poti ajuta sa optimizez impozitele lunare, trimestriale fata de  anul trecut?

Impozitele sunt intotdeauna parte a unei afaceri, ca atare poti cauta intotdeauna modalitati de imbunatatire a modului in care gestionezi platile, deducerile, evidenta contabila si asa mai departe. Contabilul tau, expertul in legislatia fiscala, iti poate oferi informatiile de care ai nevoie.
Contabilul tau iti poate raspunde la intrebari precum:
Care sunt cele mai noi schimbari legislative care imi pot afecta afacerea?
Care este cel mai bun moment pentru a comanda echipamente performante?
Cum pot maximiza economiile mele?
Care este legislatia de care poate profita compania mea astfel incat sa poata profita de diferite deduceri?
Keez ajuta fiecare client sa poata optimiza financiar cat mai bine propria afacere.

3. Cum ma poti ajuta sa imi gestionez mai bine fluxul de numerar?

Pastrarea unui flux de numerar pozitiv este provocarea multor proprietari de afaceri. De asemenea, este o abilitate esentiala pentru o afacere mica, sanatoasa si in crestere.
Profita de contabilul tau, rugandu-l sa te faca sa intelegi fluxul de numerar, cum sa analizezi problemele sau cum poti imbunatati unele zone si faceti un plan al bunelor practici. Contabilul tau poate indica tendintele fluxului de numerar din afacerea ta, pe care tu, in schimb, le-ai putea trece cu vederea.

4. Exista reglementari fiscale specifice industriei pentru care ar trebui sa le stiu?

Unele reglementari fiscale afecteaza numai anumite industrii, cum ar fi taxa de transport in industria maritima, impozitul alimentar in industria restaurantelor si impozitul pe valoarea comerciala in industria automobilelor.
Indemnizatiile, subventiile, reglementarile, termenele si modificarile corespunzatoare pot avea un impact semnificativ asupra afacerii tale. Vorbind cu un contabil cu expertiza in domeniu, vei invata sa eviti taxele pe care nu trebuie sa le platesti.

5. Ce schimbari ar trebui sa fac pentru a-mi creste afacerea?

Desi contabilul nu este antrenorul tau de afaceri sau consilierul financiar, el trebuie sa fie expert in impozite si finante si sa iti cunoasca afacerea. De asemenea, trebuie sa stie cum sa analizeze si sa inteleaga toate datele financiare pe care le colectezi in fiecare zi si sa iti ofere sfaturile de care ai nevoie.
Este usor, ca proprietar al unei intreprinderi mici, sa fii atat de ocupat cu operatiunile zilnice, incat sa nu iti faci timp sa planifici imaginea de ansamblu. Profita de ceva timp cu contabilul tau pentru a face asta.
Pe masura ce profiti la maximum de cunostintele contabilului tau, ar trebui sa vezi o schimbare pozitiva in modul in care organizezi si gestionezi finantele. Pentru orice proprietar de afaceri mici, acesta este un pas mare spre o afacere mai sanatoasa.

Crezi ca ai si alte intrebari pe care ai vrea sa le adresezi contabilului? Suntem curiosi sa le aflam!

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: