Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Titlul de valoare este un document care reprezintă un drept de proprietate sau o creanță asupra unui activ financiar sau al unui instrument financiar specific. 

Acest document atestă drepturile și obligațiile asociate cu investiția sau activul financiar în cauză și poate fi utilizat pentru a dovedi proprietatea sau drepturile legale ale titularului asupra acelui activ.

Tipuri de titluri de valoare

Titlurile de valoare pot fi de mai multe tipuri, inclusiv acțiuni, obligațiuni, certificate de depozit, certificate de investiție, cambii, bonuri de trezorerie și alte instrumente financiare negociabile. Acestea sunt emise de către entități publice sau private, cum ar fi guvernele, companiile, instituțiile financiare și alte entități autorizate.

Titlurile de valoare pot fi tranzacționate pe piețele financiare sau pot fi utilizate ca mijloc de finanțare și investiție. Ele au o valoare monetară și pot genera venituri sub formă de dobânzi, dividende sau alte forme de beneficii financiare pentru deținători.

În general, titlurile de valoare sunt reglementate de către autoritățile de reglementare financiară și sunt supuse unor norme și cerințe specifice pentru a asigura transparența, siguranța și integritatea piețelor financiare.

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: