Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Organizația nonprofit, cunoscută și sub denumirea de organizație non-guvernamentală (ONG) sau organizație neguvernamentală, este o entitate care are ca scop principal servirea unui scop sau unei cauze sociale, culturale, educaționale, religioase sau de altă natură, în locul obținerii de profit pentru acționari sau proprietari. 

Organizațiile neguvernamentale (ONG) sunt persoane juridice de drept privat, independente de instituțiile statului, care dețin capacitatea de a lua decizii în nume propriu și de a răspunde legal pentru consecințele aplicării acestora.

ONG-urile sunt constituite pentru un scop de interes general sau colectiv, dar și în scopul personal nepatrimonial al membrilor.

 Principalele trăsături

Forma juridică

ONG-urile pot avea diverse forme juridice, inclusiv fundații, asociații, organizații religioase, organizații de caritate, organizații de voluntariat etc. Ele pot desfășura o varietate de activități, cum ar fi furnizarea de asistență socială, acordarea de burse sau granturi, promovarea culturii și educației, protejarea mediului înconjurător, îmbunătățirea sănătății și a condițiilor de trai etc.

Forma de finanțare

ONG-urile pot fi finanțate din surse diverse, inclusiv donații, subvenții, taxe de membru, vânzarea de produse sau servicii, precum și alte surse de venituri. Ele sunt supuse reglementărilor legale specifice în ceea ce privește constituirea, operarea și raportarea activităților, în funcție de jurisdicția în care își desfășoară activitatea.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: