Află de aici cum să îți crești afacerea.

Atunci când ai la îndemână cifrele care trebuie, atunci când trebuie.

Vezi toate articolele

Contabilitatea, de la conformare fiscală la servicii cu valoare adăugată

23.04.2020

news-2

Un studiu recent efectuat de Contzilla la solicitarea Keez arată că mulți antreprenori încă privesc contabilitatea ca pe un serviciu de conformare fiscală. 

Ei consideră că au nevoie de contabil ca să depună declarațiile la Fisc și să le trimită prin curier un dosar cu facturile, chitanțele și rapoartele de luna trecută (Balanță, D100 – Declarație, D100 – Recipisă, D300 – Declarație, D300 – Recipisă, D394 – Declarație, D394 – Recipisă, Datorii la Stat, Jurnal de Cumpărari, Jurnal de Vânzări, Registru Jurnal).

Studiul Contzilla a arătat în același timp că antreprenorii vor să primească mai mult decât de depunerea la timp a declarațiilor. Ei și-ar dori să beneficieze și de proactivitate și implicare activă în situația firmei.

În cazul contabilității tradiționale, acest aspect poate fi realizat doar privind spre trecut. Din cauza modului în care documentele sunt procesate, contabilul nu va putea vedea prezentul, ci va privi doar în urmă, cu cel puțin 30 de zile.

Acest neajuns al contabilității tradiționale este depășit de utilizarea tehnologiilor mobile, cloud şi inteligenţă artificială pe care firmele de contabilitate online le integrează în serviciile de contabilitate obișnuite.

Firmele de contabilitate online realizează o adunare simplă cu implicații extraordinare: contabilitate plus tehnologie = contabilitate online. Aceste firme, prin platformele lor de contabilitate online, îmbină serviciile de contabilitate obișnuite cu tehnologii precum Spring Boot, Node.js, GraphQL, Angular, OpenCV, MongoDB, PostgreSQL sau Redis. Utilizatorii acestor platforme, antreprenorii, accesează resurse la cerere din eco-sistemul tip platformă și beneficiază în acest fel de informație contabilă prelucrată sub formă de rapoarte de management financiar în timp real.

Alexandru Puiu, Director de Operațiuni la Keez, declara cu ceva timp în urmă pentru contzilla.ro: “Datorită sistemului Keez de încărcare a documentelor fiscale la momentul emiterii lor, noi realizăm pentru antreprenor diverse rapoarte care reflectă în timp real situația financiară: Venituri luna curentă, Cheltuieli luna curentă, Profit, Avansuri/Deconturi,  Imobilizari, Fonduri disponibile, Bilanț lunar, Cash Flow. Clienții noștri au toate aceste informații la îndemână, pe mobil sau pe laptop, iar prin intermediul sistemului de mesagerie CONNECT pun întrebări experților contabili din echipă și primesc răspunsuri și îndrumări. Sistemul Keez este astfel gândit ca să ofere “spațiu” echipelor de experți contabili care nu mai au vârfuri de sarcină în activitatea lunară - prin urmare, aceștia au timp să asiste firmele cu care lucrează cu tot ce trebuie pentru un service client de calitate”.

Contabilitatea se schimbă prin digitalizare și numai așa dorința antreprenorilor de a primi servicii contabile cu valoare adăugată devine realitate imediată. 

 

Vezi toate articolele
alo Sună acum
Încearcă DEMO