Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Contabilitatea online si raportarea eficienta | Keez

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

Fie ca ai un IMM sau un start-up, business-ul tau nu poate functiona fara o evidenta contabila riguroasa. Contabilitatea este indispensabila oricarei companii, avand un dublu rol: pe de o parte asigura legalitatea activitatii in fata statului, care o impune in mod obligatoriu oricarei activitati economice, iar pe de alta parte ofera antreprenorului informatii esentiale cu privire la tranzactiile din firma, asigurandu-i instrumentele necesare pentru a lua deciziile manageriale cele mai bune. Asadar, pentru ca afacerea ta sa functioneze corespunzator, trebuie ca aceasta sa aiba parte de o planificare si o organizare optima, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, ai nevoie de un sistem de raportare bine pus la punct.

Este adevarat ca, in cazul in care nu beneficiezi de servicii de contabilitate de cea mai buna calitate, aceasta activitate iti poate consuma resurse importante de timp si energie. Desi rolul contabilitatii in cadrul unei firme este vital, programul deja incarcat al unui antreprenor nu ii permite acestuia sa se asigure ca aceasta activitate este monitorizata in timp real si corectata in timp util. Pe scurt, antreprenorul nu are timpul, cunostintele si resursele necesare pentru a realiza toate rapoartele necesare care sa oglindeasca situatia financiara a afacerii.

Din pacate, o firma de contabilitate clasica de cele mai multe ori esueaza in a-i oferi antreprenorului consultanta de care are nevoie, limitandu-se la rolul de a-i intocmi declaratiile obligatorii pentru ANAF pe data de 25 a lunii urmatoare, nicidecum in timp real. Insa antreprenorii pot beneficia acum de tot suportul de care au nevoie, odata cu aparitia serviciilor de contabilitate online de la Keez.ro.

Serviciile de contabilitate online te pot ajuta sa creezi un sistem de raportare care iti ofera toate informatiile importante privind operatiunile din companie. Iata doar cateva exemple de rapoarte operationale extrem de utile pentru buna organizare si planificare a afacerii tale:

  • „De incasat” – arata sumele de incasat de la clienti, la zi;
  • „Furnizori de platit” –  arata sumele de platit la furnizori, la zi;
  • „Cash in banci” – prezinta soldurile in fiecare cont bancar al clientului;
  • „Cheltuieli luna curenta” – arata cheltuielile pe fiecare tip de cheltuiala, pe furnizor, factura si data, din luna curenta;
  • „Profit” – arata atat categoriile de venituri, cat si de cheltuieli, in luna curenta cat si in ultimele doua luni anterioare;
  • „Avansuri/Deconturi” – indica sumele de decontat intre firma si salariatii acesteia;
  • „Cash in casa”  – afiseaza sumele disponibile in casa la un moment dat;
  • „Datorii la stat” – cuprinde toate datoriile pe care trebuie sa le plateasca antreprenorul in luna curenta catre diversele institutii ale statului, impreuna cu conturile in care trebuie platite si datele de plata;

Este esential ca toate aceste informatii sa provina dintr-un sistem de raportare in care sa ai incredere, pentru a nu mai pierde timp cu verificarea corectitudinii acestora. In plus, este important pentru tine sa ai acces permanent la toate aceste rapoarte cat mai rapid, pentru a putea utiliza informatiile din acestea la solutionarea diverselor probleme si luarea deciziilor. O informatie primita post-factum, cand deja decizia a fost luata, este o informatie care nu iti mai foloseste la nimic.

Astfel, serviciile de contabilitate online reprezinta solutia optima pentru ca antreprenorii sa beneficieze de un sistem optim de raportare care sa ii ajute in procesul luarii deciziilor. In Romania, singura platforma care ofera servicii complete de contabilitate online si instrumente de management operational este Keez.ro.

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: