Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Serviciile de contabilitate online – cea mai sigura optiune pentru securitatea datelor tale

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

Contabilitatea este indispensabila oricarei companii, fie ca vorbim despre o firma mica de tip IMM sau o corporatie multinationala. In prezent, cei mai multi antreprenori lucreaza cu o firma de contabilitate, majoritatea dintre acestea utilizand serverele proprii pentru a stoca datele contabile ale clientilor lor. Insa care este nivelul de siguranta pe care un server obisnuit il poate oferi pentru informatiile contabile ale unei companii? Ce se intampla atunci cand serverul contabilului tau pica sau se defecteaza iremediabil, iar datele tale contabile se pierd?

In 2014, o firma de contabilitate din Bucuresti a avut parte de un eveniment care a compromis atat siguranta datelor clientilor lor, cat si existenta ei ca firma de specialisti contabili. Toate serverele au picat si, pentru cateva ore, parea ca informatiile contabile ale tuturor clientilor lor au fost pierdute.

Primul semn ca ceva era in neregula: serverul scotea sunete ciudate. Din cauza faptului ca nimeni din biroul respectiv nu avea cunostintele tehnice necesare pentru a interpreta acele sunete ca pe o potentiala problema, pentru a nu mai fi deranjati, unul dintre angajati a inchis usa, lucru care a dus la supraincalzirea serverului care, la scurt timp, a incetat sa mai functioneze.

Cand au sesizat ca serverul a picat, cei prezenti si-au pastrat calmul, deoarece firma de contabilitate avea o copie separata a datelor pe un hard disk. Insa, spre surpriza lor, in momentul in care au vrut sa acceseze datele, au constatat ca si acesta era defect. Desi acest eveniment nefericit poate fi interpretat ca ghinion pur, acest lucru se poate intampla mai des decat ne-am astepta, mai ales daca hard diskul nu este depozitat corespunzator si testat periodic. Din pacate, firma de contabilitate nu avea si un al treilea back-up al datelor.

Asadar, daca nu ai facut-o pana acum, este momentul sa te intrebi: care este nivelul de siguranta al datelor tale contabile? Iata cateva intrebari pe care sa ti le pui in legatura cu modul in care contabilul tau stocheaza informatiile contabile ale firmei tale:

  • Are contabilul tau o politica de back-up de siguranta?
  • Daca are, chiar o pune in aplicare? Chiar si in zilele in care lucreaza pana la 10 noaptea in „inchiderea de luna”, fiindca este supraaglomerat?
  • Ce medii de stocare a datelor foloseste? Daca foloseste hard disk-uri, in ce conditii le depoziteaza si cat de des le testeaza pentru a vedea daca functioneaza corespunzator? Cine mai are acces la acel hard-disk? Este securizat accesul la datele de pe acesta?
  • Are un back-up de rezerva in cloud?

Cea mai sigura optiune pentru securitatea datelor tale contabile o reprezinta serviciile de contabilitate online.

Keez.ro este cea mai eficienta si usor de utilizat platforma de contabilitate online si instrumente de management, fiind solutia optima pentru antreprenorii care vor sa imbratiseze progresul tehnologic realizat in ultimii ani in acest domeniu. Cu keez.ro, ai acces online 24/7 la documentele atat de importante pentru buna desfasurare a afacerii tale.

Platforma de contabilitate online poate fi accesata de pe orice tip de dispozitiv, de la desktop/laptop, la tableta, pana la smartphone. Situatia ta operationala si toate datele aferente acesteia sunt protejate prin intermediul tehnologiilor avansate de cloud computing si de securizare a datelor personale.

Alege serviciile de contabilitate online de la keez.ro pentru ca informatiile tale contabile sa fie in deplina siguranta!

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: