Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Importanta unor servicii de contabilitate de calitate

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

Contabilitatea reprezinta baza oricarei activitati financiare de succes, pe care orice antreprenor ar trebui sa o inteleaga si sa aiba grija ca principiile sale sa fie puse in aplicare intr-un mod corect, cat mai profesionsit, fara erori de calcul sau evidenta. In caz contrar, acestea pot duce la falimentul afacerii!

De aceea, serviciile de contabilitate vin in ajutorul nostru traducandu-ne limbajul cifrelor si tinand evidenta exacta a tuturor cheltuielilor sau veniturilor unei firme, insotite de explicatiile aferente.

Asadar, iata care este pe scurt rolul serviciilor de contabilitate:

1. Acestea monitorizeaza toate tranzactiile din cadrul unei companii, indiferent ca e vorba de plati online sau in numerar. Verificand fiecare plata, vei fi instiintat la timp de posibilele intarzieri ale unei rate sau ale oricarei alte tranzactii. In felul acesta vei putea preveni anumite situatii de criza sau dezechilibre de buget – care stim foarte bine ca este factorul cheie al unei firme!

2. Astfel, in cazul serviciilor de contabilitate de gestiune, rolul acestora este acela de a oferi informatii pentru analizele efectuate de persoanele cu putere de decizie din interiorul companiei.Asemenea analize, bazate pe acuratetea datelor contabile furnizate, contribuie la planificarea, organizarea si controlul activitatii organizatiei. In felul acesta, afacerea respectiva continua sa existe si sa se dezvolte.

3. La randul lor, serviciile de contabilitate financiara ofera informatii pretioase, la propriu si la figurat, despre:
– bilantul firmei (pozitia financiara);
– contul de profit si pierdere (care se traduce prin performanta sau esec);
– modificarile pozitiei financiare etc.
Astfel de date sunt oferite inclusiv persoanelor din afara afacerii, cum ar fi colaboratori, contribuind la formarea unei imagini de ansamblu asupra relatiilor comerciale si a perspectivei acestora.

4. Deoarece atat utilizatorii interni, cat si externi se bazeaza pe analize financiare, serviciile de contabilitate pastreaza un istoric al tuturor tranzactiilor realizate de o companie. Din randul utilizatorilor interni fac parte angajatii, managerii si patronul, iar cei externi sunt funizorii. Acestia din urma au nevoie de date cat mai precise pentru a sti gradul de risc la care se expun in momentul semnarii unui contract.

5. Nu in cele din urma, corectitudinea serviciilor de contabilitate te poate feri de orice tip de probleme legislative, in cazul controalelor fiscale!

In concluzie, serviciile de contabilitate vegheaza la prosperitatea business-ului tau si il pun in functiune zi de zi, verificand permanent fluxul banilor care intra si ies din firma, organizand si efectuand platile necesare etc. Iar cu cat serviciile la care apelezi sunt mai optime, practice si eficiente, cu atat mai bine!

Daca te afli la inceput de drum ca antreprenor, daca esti Persoana Fizica Autorizata sau ai un IMM, tine aproape de tine informatiile financiare ale business-ului tau, cu ajutorul serviciilor de contabilitate digitala, keez.ro! Poti sa urmaresti toate informatiile care te intereseaza in timp real, poti emite facturi, poti vedea profitul pe luna trecuta, ai practic o arhiva electronica cu toate informatiile financiare ale firmei. Si asta nu este tot, keez.ro iti pune la dispozitie si un modul pentru salarizare. Suntem in continua dezvoltare pentru realizarea unui Digital Office complet pentru business-ul tau. Solicita acces la contul DEMO sa te convingi. Inscrie-te acum!

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: