Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

Cum te pot ajuta serviciile de contabilitate online sa ai un business mai profitabil

Share this article

Timp de citire: 5 minute

Cuprins

Majoritatea antreprenorilor care au un IMM considera ca inteleg conceptul de profitabilitate cand vine vorba de business-ul lor. Intelegerea conceptului de profitabilitate si evaluarea sistematica a acestui indicator este un aspect deosebit de important pentru viitorul unei afaceri.

Colectarea si interpretarea acestor date este adeseori mult prea complicata si consumatoare de timp pentru antreprenorul unui IMM, care este mult prea ocupat cu conducerea si dezvoltarea business-ului in sine. Iar un contabil obisnuit, pe care il vezi o data pe luna ca sa-i predai „sacosa de documente” pentru a-ti realiza declaratiile pentru ANAF, nu iti va putea oferi toate aceste informatii. Asadar, care este solutia viabila pentru ca business-ul tau sa fie unul cat mai profitabil? Raspunsul este simplu: serviciile de contabilitate online!

Keez.ro, prima platforma din Romania care ofera servicii de contabilitate online si instrumente de management

Keez.ro este o companie care aduce contabilitatea in secolul XXI, oferind servicii de contabilitate online si instrumente de management pentru IMM-uri, PFA si start-up-uri. Platforma keez.ro ofera antreprenorilor un set de instrumente care ii vor ajuta sa salveze timp si energie, pentru a se putea dedica sarcinilor cu adevarat importante pentru business-ul lor. In plus, Keez.ro iti pune la dispozitie rapoarte extrem de valoaroase pentru evaluarea interna a profitabilitatii, pe care in prezent niciun contabil obisnuit nu ti le poate oferi:

Rapoarte real-time

De incasat

Raportul arata sumele de incasat de la clienti, la zi.

Datele sunt structurate pe fiecare client si cuprind data documentului si data scadenta. La deschiderea raportului ordinea este alfabetica, pe client, insa daca se elimina aceasta ordonare (prin utilizarea butonului Client, se poate structura raportul printr-o actiune minima de tip drag-and-drop in functie de data scadenta sau in functie de data scadenta si client.

Furnizori de platit

Raportul arata sumele de platit la furnizori, la zi.

Datele sunt structurate pe fiecare furnizor si cuprind data documentului si data scadenta. La deschiderea raportului ordinea este alfabetica, pe furnizor, insa daca se elimina aceasta ordonare (prin utilizarea butonului Furnizor, se poate structura raportul printr-o actiune minima de tip drag-and-drop in functie de data scadenta sau in functie de data scadenta si orice alta informatie prezenta in raport.

Cash in banci

Raportul arata soldurile in fiecare cont bancar al clientului. Data ultimului extras luat in calcul este afisata in dreptul fiecarui cont, impreuna cu suma in valuta si suma in RON. Datele sunt structurate in functie de banca si cont.
Venituri luna curenta

Raportul arata veniturile pe fiecare client, factura si data, din luna curenta. Datele se pot grupa pe client si ordona in functie de data.

Cheltuieli luna curenta

Raportul arata cheltuielile pe fiecare tip de cheltuiala, pe furnizor, factura si data, din luna curenta.
Datele se pot grupa dupa toate elementele prezent in raport.

Profit 

Raportul arata atat categoriile de venituri, cat si de cheltuieli, in luna curenta cat si in ultimele doua luni anterioare.

Acest raport este unul care foloseste administratorului pentru a compara/analiza cheltuielile in functie de venituri sau de activitatile care le-au determinat.

Avansuri/Deconturi

Raportul arata sumele de decontat intre firma si salariatii acesteia. Astfel, in orice moment, administratorul poate avea o situatie clara cu valoarea avansurilor nedecontate sau a sumelor platite de catre salariati si pe care firma trebuie sa le returneze acestora.

Recomandam plata acestor sume la intervale regulate pentru a evita confuziile de partea angajatilor. O decontare rapida duce si la identificarea din timp a documentelor lipsa care ar fi putut decontate.

Imprumuturi actionari

Raportul arata sumele de decontat intre firma si actionarii/asociatii acesteia. Astfel, in orice moment, administratorul poate avea o situatie clara cu valoarea avansurilor nedecontate sau a sumelor platite de catre asociati si pe care firma trebuie sa le returneze acestora.

Este extrem de important ca aceste sume sa fie urmarite si reglate urgent pentru a evita orice complicatie din punct de vedere operational dar si fiscal.

Cash in casa

Raportul arata sumele existente in casa la un moment dat. Raportul nu inlocuieste registrul de casa ci este o supra-verificare a acestuia.

Datorii la stat

Acesta este un raport care nu se furnizeaza zilnic, ci lunar. El cuprinde toate datoriile pe care trebuie sa le plateasca antreprenorul in luna curenta catre diversele institutii ale statului, impreuna cu conturile in care trebuie platite si datele de plata.

Atentie, daca exista sume de plata din trecut atunci trebuie ca administratorul, inainte de a plati, sa ia legatura cu keez.ro pentru a obtine un calcul la zi al datoriei, inclusiv penalitati.

Statul de plata

Acest raport se furnizeaza tot lunar. Concediile de odihna si cele medicale pot sa duca la modificari ale sumelor de plata. Pentru a evita necesitatea corectiilor, recomandam ca plata salariilor catre angajati sa se faca dupa emiterea de catre keez.ro a statului de plata.

Platforma Keez.ro te ajuta sa deblochezi resursele pe care le utilizezi in prezent pentru a face asa-zisa „contabilitate dubla”. Mai precis, nu va mai trebui sa iti tii singur evidenta in paralel cu contabilul, sau sa centralizezi vanzarile si termenele de plata.

Cu Keez.ro ai acces oricand la toate documentele importante pentru afacerea ta, putand verifica in orice moment daca s-au depus toate declaratiile, daca s-au platit toate facturile, daca s-au efectuat toate incasarile de la clienti, in timp ce poti monitoriza intreg procesul direct de pe un smartphone sau un laptop.

Cum functioneaza keez.ro?

Simplu si eficient! Tot ceea ce trebuie tu sa faci este sa pozezi documentele si sa le incarci pe platforma online, iar de restul ne vom ocupa noi. Cele mai importante functionalitati pe care le oferim sunt:

  • servicii de contabilitate online
  • servicii de salarizare
  • servicii de infiintare firma

In plus, ai parte de numeroase avantaje, care te vor ajuta sa obtii toate informatiile necesare pentru a mentine business-ul la un nivel optim de profitabilitate:

  • rapoarte optime pe care le poti consulta usor si rapid, fiind astfel mereu informat cu privire la performantele business-ului tau
  • procesare rapida a documentelor (facturi, chitante, etc.) pe care le poti incarca in plaforma instant cu ajutorul aplicatiei dedicate
  • acces on-line la toate documentele importante pentru business-ul tau, ceea ce iti ofera un insight in timp real asupra situatiei business-ului
  • posibilitatea de a emite facturi oriunde, oricand
  • cele mai inalte standarde de securitate a datelor, asigurate de algoritmi avansati de criptare de la Microsoft Azure
  • procese verificate Big4 – acum ai garantia ca documentele tale sunt supuse unei supra-verificari din partea unui expert de inalta competenta

Asadar, tot ce trebuie sa faci pentru a avea un business cat mai profitabil este sa faci tranzitia catre serviciile de contabilitate online! Fii si tu printre cei care fac acest pas important!

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: