Nu rata Webinar-ul Live „e-Factura, ghid complet pentru antreprenori”. Înregistrează-te Gratuit ACUM. 

3 beneficii majore ale serviciilor de contabilitate online pentru antreprenorii de IMM-uri

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

Daca esti antreprenorul unui IMM, poti profita de noile solutii pe care tehnologia secolului XXI le ofera pentru a scapa de corvoada evidentei chitantelor, facturilor si a altor documente si a te concentra pe cautarea de noi oportunitati pentru a-ti dezvolta afacerea. In prezent, serviciile de contabilitate online care folosesctehnologie Cloud sunt din ce in ce mai accesibile start-up-urilor si business-urilor mici si mijlocii, oferind solutii care schimba cu totul dinamica relatiei cu contabilul, in favoarea antreprenorilor.

Ce este tehnologia Cloud care sta la baza serviciilor de contabilitate online?

Tehnologia Cloud permite accesul utilizatorilor la platforma de contabilitate online pe baza unei subscriptii, de pe orice tip de dispozitiv (desktop, laptop, tableta, smartphone), oriunde s-ar afla, atata timp cat are o conexiune la Internet.

Este firesc ca multi antreprenori sa se intrebe ce aduc nou serviciile de contabilitate online fata de programele de contabilitate clasice, de tip licenta.Realitatea este ca soft-urile de contabilitate clasice sunt destul de greu de folosit de catre un antreprenor, motiv pentru care acestea ajung sa fie utilizate cu precadere de catre contabili. Pana la urma, soft-urile de contabilitate reprezinta doar o conversie digitala a muncii efectuate de catre un contabil.Utilizarea unui astfel de soft necesita cunostinte de contabilitate avansate, asadar, din aceasta ecuatie nu poate disparea contabilul. In curand, insa, multi dintre producatorii de astfel de soft-uri isi vor inceta activitatea, deoarece produsele lor vor deveni anacronice cu nevoile reale ale antreprenorilor.

Serviciile de contabilitate online sunt cu adevarat revolutionare deoarece, prin intermediul tehnologiei Cloud, relatia dintre acestia si contabili devine una cu adevarat eficienta. Ca utilizator final, antreprenorul trebuie doar sa uploadeze o copie scanata sau fotografiata a documentului dorit (de ex., factura), urmand ca informatiile din aceasta sa fie procesate si inregistrate in documentul contabil final (bilant, raport, declaratie la ANAF etc.) de catre un specialist contabil cu care colaboreaza platforma respectiva. Astfel, antreprenorul nu are nevoie nici de cunostinte avansate de contabilitate, nici de un angajat sau colaborator permanent in departamentul financiar-contabil. Iar firmele de contabilitate clasice, din pacate, nu au capacitatea de a oferi in timp real si util tot suportul, consultanta si documentele de care antreprenorii au nevoie. De aceea, serviciile de contabilitate online reprezinta viitorul. Iata care sunt beneficiile majore ale acestora:

1) Scapi de o grija in plus

Cand ai nevoie urgenta de o anumita factura, sau cand trebuie sa calculezi salariile dar contabilul nu raspunde la telefon de doua zile, serviciile de contabilitate online sunt exact ceea ce ai nevoie, deoarece acestea iti ofera acces permanent la informatiile contabile de care ai nevoie, de pe orice dispozitiv cu o conexiune la Internet.

2) Business-ul tau beneficiaza de un management operational mai eficient

Contabilitatea este o activitate care consuma timp, energie si multe alte resurse. De ce sa nu te dedici 100% rolului de antreprenor? Serviciile de contabilitate online preiau toate sarcinile repetitive, oferindu-ti timpul de care ai nevoie pentru a administra si dezvolta businessul prin intermediul unui management operational mai eficient si mai performant.

3) Ai o viziune mai clara, in timp real, asupra performantelor afacerii tale

Folosind serviciile de contabilitate online, vei avea o viziune mai clara asupra performantelor bussiness-ului tau, care te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii in timp util. Orice problema apare in activitatea de zi cu zi a afacerii tale poate fi remediata rapid daca ai acces la documentele si informatiile de care ai nevoie.

Keez.ro este prima platforma din Romania care ofera servicii complete de contabilitate online si instrumente de management operational. Apeland la Keez.ro, vei avea parte de:

  • Servicii de contabilitate, salarizare si infiintare firma
  • Rapoarte optime pe care le poti consulta usor si rapid, fiind astfel mereu informat cu privire la performantele business-ului tau;
  • Procese verificate Big4 – acum ai garantia ca documentele tale sunt supuse unei supra-verificari din partea unui expert de inalta competenta;
  • Acces on-line la toate documentele generate de business-ul tau;
  • Procesare rapida a documentelor (facturi, chitante, etc.) pe care le poti incarca in platforma instant cu ajutorul aplicatiei dedicate;
  • Posibilitatea de a emite facturi oriunde, oricand;
  • Cele mai inalte standarde de securitate a datelor, asigurate de algoritmi avansati de criptare de la Microsoft Azure;
  • Formularele si modelele necesare pentru desfasurarea business-ului nu mai trebuie cautate pe internet, deoarece ai acces la ele (descarcabile si editabile) pe platforma.

ONRC anunță că va suspenda activitatea pentru mentenanță tehnică în perioada 19-25 iulie. Detalii pe blogul Keez.

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: